Sunday, October 22, 2006

GEÇENLERDE BANGKOK İLE İLGİLİ BİR YAZI OKUDUM
16 Ekim 2006 tarihli Hürriyet gazetesinde Bangkok ile ilgili Saffet Emre Tonguç tarafından yazılmış bir yazı okudum.Aklıma Sandaletli seyyah Bora Bilgin in Mehmet Yaşin in ucuz Avrupa tatili ile ilgili yazısına yazdığı cevap geldi.
Dayanamadım bende bu gezi yazarı arkadaşıma alternatif Bangkok u yazmaya karar verdim.
Kişi başına milli gelirin 5000 dolar civarında olduğu ülkemizde bu arkadaşımızın yazısına bakıpta dediği yerlere gidecek çok babayiğit olmadığından ,ucuza nasıl Bangkok ta gezilir anlatmak istedim. Bay Tonguç 100 lerce dolarlık otelleri ve bu otellerin içindeki Fransız ve diğer ülke restarauntlarını anlatınca doğrusu komiğime gitmedi değil. İnsanın Thailand gibi bir ülkede başka ülke mutfağına yöneltilmesine.
Arkadaşımız Bangkok ta kalınacak yerler,restaurantlar,Barlar ve alış veriş mağzalarını yazmış. Bende sizlere sırasıyla bunlara alternatif yerleri yazmak istiyorum:


Bangkoka gelirseniz mutlaka Riverside tarafında kalmak şehri tanımak için iyi bir başlangıçtır.Burada,Khao San Road da,China town da,Petchburi Road da 5-25 dolar arasında kalınacak yerler bulmak mümkündür.Sukhumvit Road da kalıp burayı gezip geri dönmek bence İstanbul a gelipte Etileri görüp geri dönmek gibi bir şeydir.Yani Bangkok a gittim denemez.


Yemek konusuna gelince büyük otelerin ellinci yada bilmem kacıncı katına cıkmanıza gerek yoktur. Yol üzerindeki sokak satıcılarından gönül rahatlığıyla yemek yiyebilirsiniz. Özellikle deniz ürünlerinin tazeliği ve ızgaranın temizliğinden hiç kuşkunuz olmasın. Bunun için ödeyeceğiniz rakam 1-5 doları geçemez. Tezgahlarda gördüğünüz Tropical meyvaların her türlüsünü çok ucuza yiyebilirsiniz.


Eğlence yerleri ile ilgili Bongkok da özellikle Khao San Road da gece yol üzerine kurulan barlarda 1 dolara kokteyl içilebilir. İçerkende sokakta yürüyen dünyanın her yerinden gelen insanları ve Thailileri seyredebilirsiniz. Özellikle Thai viskisi oldukca ucuz ve kalitelidir.
Alışverişe gelince buradaki mağzalar bizim ülkemizdeki büyük alışveriş mağzalarının çok gerisindedir. En iyi alış veriş ihtimalini sokak ve gece pazarlarında bulabilirsiniz. Hafta sonu marketi de buraya gelince olmazsa olmazlar arasındadır. Aradığınız herşeyi burada bulabilirsiniz. Yok ben lüks caddelerin dışına çıkamam Bangkok da derseniz Lumpini caddesindeki gece pazarı iyi bir alternatifdir.Tekstil konusunda Petcburi road bavul ticareti için gelen yakın ülke insanları ile doludur.
Unutmayın Bangkok demek yoksulluğun ve zenginliğin hoş görü içinde içice yaşaması demektir.Kanal gezileride bu yaşamı görme acısından oldukca yararlıdır.
Kısacası Bangkok u gezmek için bir servet harcamanıza gerek yoktur.Günlük 20 dolarlık bir bütce yeterlidir.