Monday, December 18, 2006

EUROPA PARK ARALIK 2006
Almanyanin güneyindeyiz.26 Kasimda 40. yasgünümü burada sevdiklerimle beraber
kutladik.Bana verdikleri 1 gece konaklamali Europa park hediyesi oldukca anlamliydi.Burada bütün gün tekrar cocuklugunu Adrian ile yasa dediler.Bende kabul ettim.Simonenin babasindan arabayi alip sabah cok erkenden yola ciktik.Kaldigimiz yerden yaklasik 350 km.Bu Europa park hikayesine benimle beraber sevinenlerin basinda Adrian geldi.Kac gece daha uyuyacagiz,ne zaman oraya

gidecegiz diye sorulari 1 hafta boyunca her gün sürdü.Sonunda yola ciktik 5 gün önce Antalyadan bizi ziyarete gelen kardesimde bizimle beraber gelecek.
Europa park Almanyanin güneyinde Fransa sinirina cok yakin ,Rust adinda kücük bir
kasabada.Amacimiz 1 günümüzü Europa parkta gecirip,Rust ta konaklamak.Bir sonraki günde Fransa da Strasburg u gezmek.


Europa Park kisin sabah 11.00 gibi acilyor ve aksam 19.00 da kapaniyor.Rust a varmamiz bizim 11.30 u buldu.Hemen park a giris yaptik.Giris ücreti büyükler icin 22,cocuklar icin 19 euro.Biz bunlar icin ödeme yapmadik, hepsi dogum günü

hediyesi.Giris ücreti ilk baslarda pahali gelebilir ama iceriyi gördükten sonra, bunun hak ettigi ücret olduguna inandik.Bizim ülkemizde olsa cok daha pahali olurdu.Sonucta burada deginmeden edemiyecegim.Ülkemizde hic bir hizmeti olmayan ve buradaki parktaki hizmetlerle karsilastiginizda sasiracaginiz Aqua parklar bile bu ücreti bizden hic utanmadan istiyorlar.

Icerde hic bir aktivite icin extra ücret ödemedik. Yeme icme fiyatlari disarisi ile ayni.Yani nasil olsa iceri girdiniz yiyecek ve iceceklerden sizi kaziklayalim mantigi yok.
Kis oldugu icin bazi bölümler kapali olmasina ragmen aksam 19.00 a kadar hepsini gezmek cok zor.
Icerede Almanya, Ingiltere, Fransa, Yunanistan, Holanda, Italya, Avusturya, Portekiz, Rusya, Iskandinavia, Isvicre ve Cocuk dünyasini anlatan bölümler gercekten görmeye deger. Ayrica cocuk tiyatrosu, sirk, buz pateni show, 4D sinema...gibi

atraksiyonlar cok fazla. Hepsini görmek icin zaten bir gün yetmiyor.
Hayal dünyasinin ne kadar büyük olabilecegini burada gezerken daha iyi anladik.Özellikle Cocuk tiyatrosu,Korsan dünyasi ve Afrika dünyasini cok begendik.



Adrian bile 8 saat durmadan ayaktayken hic yorgunluk belirtisi göstermedi. Aksam cikarken hepimiz gibi bu fantazi dünyadan ayrilcagi icin üzüldü.
Europaparkin icindeki hoteler cok pahali. 2km disindaki Rust kasabasinda daha uygun fiyatlarda kalmak mümkün. Rust taki neredeyse bütün evler birer guesthouse olmus.

20.00 gibi kalacagimiz guesthouse a geldik. Sahipler cok cani yakin. Kendileri hafta ici calisiyoruz, sizinle cok fazla ilgilenemeyiz diye, bizden defalarca özür diledi. Sabah erken ise gidecegini ama kahvalti icin herseyi hazir birakacagini söyledi. Yorgunluktan 21.00 gibi uyuduk. Sabah buz dolabimiz dolu ve kapinin önünde hazir bekleyen sicak kahve ,sicak süt,portakal suyu ve Breze ile mükemmel bir kahvalti yaptik.
Strasburg buradan 60 km uzaklikta 10.30 gibi yola ciktik. Rhen nehirinden karsiya arabali vapurla gecip Fransa topraklarina girdik. Hava yaklasik 2 derece. Strasburg büyük bir sehir. Biz sehire girerken otobandan Petit France yazisini takip ederek ayrildik. Tam büyük katedral önünde yer altindaki otoparka arabamizi biraktik. Bu yoldan sehre giriste hic zorluk cekmedik. Strasburg ayni zamanda avrupa parlemontosununda merkezi. 2007 ocakta Bulgaristan ve Romanya Avrupa

Birligine girecekleri icin her tarafa bunlarin standlarindan vardi. Bir nevi birlige hosgeldiniz der gibi. Klisenin etrafi trafige kapali. Burada Noel standlarini gezdik. Özellikle ictigimiz baharat ve bal karisimi sicak sarapi daha önce hic icmemistik ve oldukca begendik. Strasburg bize Prag i hatirlatti. Her yeri tarih kokuyor, ama Pragdan cok daha pahali. Bize sorarsaniz Prag mi Strasburg mu diye, biz Prag deriz. Sehir icinden kanal üzerinden tekne turuna katilmak istedik ama 16.00 da kalkacam tura diyince vaz gectik. Sehirin cogu yerinde trafigin büyük kismini bisiklete ayirmislar. Güzel havada herhalde bisikletle gezmeye doyum olmaz. Hava cok soguk ve Adrian dünden yorgun. Ilk defa bir gezide bize yeter artik, eve dönelim diyor. Bizimki Strasburg dan iyi enerji almadi. Yemek fiyatlarina baktik, cok pahali, Adrianda yorgun. 90 km güneyde Almanya nin güzel sehri Freiburg a gidip orada yemek yeriz, hemde kisa bir sehir turu atariz diye Strasburg dan ayrildik .Adrian yolda uyudu, bizde otobandan ayrilip yavas yavas kücük kasabalari gecerek Freiburg a yollandik.Freiburg da arabamizi park edince ilk isimiz yemek icin
yer bakmak oldu.Yemek icin daha fazla dolasmak istemeyince, ilk gordügümüz Türk dönercisinde karinlarimizi doyurduk. Daha sonra sehirde kücük bir tur attik. Buradada eski bir klisenin oldugu yer sehir merkezi. Noel standlarini dolastik ve daha sonra bir sürü ülkenin yemek standlarinin oldugu sebze pazarina girdik. Yemek icin cok güzel alternatifler var. Iran, Hindistan, Cin, Japon mutfaklari gibi cok secenek var ama biz tercihimizi yarim saat önce Türk mutfaginda kullanmistik.Freiburg Üniversite sehri oldugu icin cok guzel cafe ve barlari var.
Kisacasi Almanyanin bu bölgesine yada Fransanin Almanya sinirina yakin bir yerine yolunuz düserse mutlaka Rust taki Europapark görmek icin kendinize bir neden yaratin.
Pisman olmazsiniz..

Wednesday, December 13, 2006

HAYALLERINIZI ERTELEMEYIN
2006 yi geride birakip 2007 ye girerken,sizlere 2007 icin bir önerimiz var: Hayallerinizi ertelemeyin düsün yollara.
Kendinizle yalniz kalmaktan korkmazsaniz,uzun yol gezilerinden korkmazsiniz.Uzun yol gezilerinin en güzel tarafi kendinizi biraz daha tanima olanagi saglamasidir.Bir kere basladimi bagimlilik yapar.Durmadan yollara düsüp yeni yerler görmek istersiniz.
Bizimki de öyleydi.Bütün yaz boyunca Simone ile devamli rotalar yapip durduk.Gezecegimiz yerlerin heyacani icindeydik.Ama 2006 yili bizim icin ekonomik olarak kötü gecince, yüzlerce kez hayalini kurdugumuz bu uzun yol hayalimizi ertelemek zorunda kaldik.Bu kis cikamiyoruz.
Her insanin mutlaka gitmek istedigi bir yerin hayali vardir.Bu hayalinizi ertelemeyin. Internetin basina gecin, gideceginiz yerlerle ilgili bilgilerinizi alin.Bizim basinimizdaki gezi yazarlarimizin hayal ettiginiz yerler ile ilgili yazilarini hic dikkate almayin.Onlarin yazdiklarinin cok cok ucuzuna gezebilirsiniz.
Cok kisitli bir bütce ile de gezebileceginiz yerler oldugunu unutmayin. Hayallerinizi ertelemeyin.Düsün yollara.......
2007 yili hepiniz icin hayal ettiginiz yerleri görme yili olsun.
Hepinize iyi seneler!!!
GEZGINAILE