Tuesday, July 03, 2007



ROCKA PAMUCAK 22-23-24 Haziran 2007
Uzun zamandır Ailecek bir Rock festivaline gitmek için fırsat ararken, fırsat ayağımıza kadar geldi.Pamucak bize sadece 8 km uzaklıkta.Kilometrelerce uzun kumsalı olan kısmen bakir bir plaj.
Bu festival için İzmir ve İstanbulda aylar öncesinden tanıtım başlamışken biz Selçukta yaşayanların sadece son hafta haberi oldu.
Simonenin kıştan yapılmış planı var.Bu zaman diliminde 2 gün Bodrum, 4 gün Kos adasında Almanya dan gelen arkadaşları ile olacak. Maalesef sadece Festivalin son akşamına yetişebilecek.

Simone olmayınca, çadır kurma gibi bir düşüncemiz olmadı.Nasıl olsa evimiz yakın.İlk gece yalnız gittim .Müzik gece 02 gibi kesildi.Çıkan gurupların hepside çok iyiydi ve sahne performansları süperdi.İkinci gün, gündüz Adrian ile beraber gittim.Hava yaklaşık 45 derece,sahnenin dibinde ağaçların altında kendimize bir yer bulabildik.Adrian ile 2 saate yakın müzik dinledik.Yüksek sese rağmen bizimki güzel eğlenebildi.2 saatten sonra 'yeter artık müzik dinlemeyelim' deyince kamp yerini gezmeye başladık.Burada savaşa hayır,nükleere hayır gibi pankartların asılı olduğu alanda, bunlar ne diye sorunca,dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.Bu gün ikimiz içinde çok güzel geçti.İlk kez '2 uzun saçlı erkek' olarak kendimizi tam doğru yerde hissettik.

Adrianı babannesine bıraktım.Akşam için arkadaşlarla tekrar festival alanına gittik.Bu atmosfer bırakılmaz diye karar verince, arkadaşlarımı Selçuğa bırakıp, uyku tulumunu kapıp, tekrar geri geldim.Gece Pink Floyd un The Wall filmini seyrettikten sonra Selçuktan arkadaşım Servet in kurduğu çadırın dibinde uyku tulumunla uykuya daldım.

3 gün süren Festival boyunca yaklaşık 45 tane grup sahne aldı.Festival alanı oldukça keyifliydi.Çadır alanı kumsaldan içerdeydi.Gün boyu herkes denize girip, müzik dinleyip, bol bol bira içti.Birde çevre yerlerden gelen meraklı tipler de çoktu.Tamamen şaşkın bakışlarla Rock cılara uzay dan gelmişler gibi bakıyorlardı.


3. gün akşamı Simoneyi Kuşadasından alıp, doğruca festival alanına gittik.Simone çok şaşırdı:'Burası gerçekten bildiğimiz Selçuk / Pamucakmı?' diye müthiş heyecanlandı.Bu sahilde grupları dinleyip, biramızı içerken, bizim gibi düşünen insanları bir arada görmek, bizi gelecek zaman için umutlandırdı.

Bu festivalde, her kimin emeği geçmişse, hepsine teşekkür ederiz.Umarız seneye tekrarlanır.Tüm Rock sever gezginleri seneye etkinliklere katılmak üzere Pamucağa bekleriz.