Tuesday, August 26, 2008

DALYAN AĞUSTOS 2008


Bu bir Baba Oğul tatili.Adrian uzun zamandır çamur banyolarını ve kamlumbağları merak ediyor.Bizde cumartesi sabah 10 gibi yola cıktık.Aslında Ortacaya direkt araba var ama münibüs yavaş gider diye önce Aydına gitmeye karar verdik.Nasıl olsa oradan öteye otobüs buluruz.

Önce Aydın, sonra Muğla, Sonrada Ortaca ,buradan da Dalyana geldik.Otobüs ve dolmuşlarla 4 tane araç değiştirdik.Adrian sıkıldı.Otobüsten inince hemen otel bulalım demeye başladı.Gözüme ilk ilişen pansiyona daldım.Aydın pansiyon ikimiz için 30 YTL istedi .Hemen cantalarımızı bırakıp deniz havluları ve güneş yağlarını tek cantaya alıp iztuzu plajına gitmek istedik.



Kaldığımız yerin terasından kanal harika görünüyordu.


İztuzu plajına tekne ve dolmuşla gitmek mümkün.Tekneler plajın sağ tarafına, dolmuşlarda sol terefına getiriyor.Adrian a sordum nasıl gidelim diye, hiç düşünmeden tekne dedi.
Adriana bir hamburger alıp tekneye bindik.




İztuzuna gitmek için yaklaşık yarım saat kanallardan gectik.



Sonunda meşhur İztuzu plajına geldik.Plajın orta kısmını kaplumbağ üreme alanı olarak bırakmışlar.Adrian Caretta caretta kamğlumbağ görmeye cok hevesli.Havlumuzu alıp denizin yakınına serdik, üreme alanına zarar vermeyelim diye.Deniz dalgalıydı.Yakşalaşık 2 saat kadar burada dalgalarla boğuştuk.




Akşam altı teknesiyle Dalyana geri döndük.Hemen duş alıp kendimizi dışarı attık.Adrian döner yemek istiyor.Bir dönerciye oturduk hava kararmaya yakın sivrisinekler istila etti.Gezilecek gibi değil heryer sivrisinek.İlac da fayda etmiyor.Dokuz gibi pansiyona döndük.Dönerken yarın için Dalyan turu aldık.Kişi başı 25 YTL Adrian free.Bu akşam erkenden yattık.

Sabah Adrian sekizde kalktı.Kahvaltı yı pansiyonda yapıp kanala teknelerin oraya gittik.
Tekne turumuz 10.30 da başladı.

İlk olarak Çamur banyolarına geldik.Adrian çok heyecanlı ama burayı ve kalabalığı görünce ben girmem demeye başladı




Baba çok pis bu camur banyosu falan desede hadi oğlum bir deneyelim dememi kırmadı.En çok da çamurdan sonra banyo yapınca sevindi.Buradan Köyceğiz gölüne acıldık.Burada sudan hiç cıkmadık.En son tekneye Adrian döndü.


Öğle yemeği için Kanal kenarında bir Restorantta mola verdik.Buradan Kaya mezarlıklarının önünde durup info aldık.Daha sonra İztuzu plajına gittik.
Günümüz çok güzel gecti.

Akşam yemek yedikten sonra canlı müzik yapan bir restorant Adrianın ilgisini cekti.Buraya oturup canlı müzik dinledik.


Bu son akşamımız olduğu için gec yatmaya karar verdik.Sabah 10 da tekneler Köyceğiz pazarına gidiyormuş.Oraya gidip oradan dönmeye karar verdik.Tekrar canlı müzik yapan bir bara oturduk.Adrian meyva kokteyli bende bir bira içip pansiyona geri döndük.




Gece 3 kere Adrian sivrisinekten uyandı.Sabah kalktığımızda saat 10.00 u geciyordu.Köyceğiz teknelerini kacırdık.Güzel bir kahvaltıdan sonra dolmuşla Köyceğize gitmeye karar verdik.
Köyceğize geldiğimizde öğlen olmuştu.Sıcaklık 40 derecenin üzerinde.Pazarı gezdikten sonra göl kenarında oturup birşeyler içtik.


Daha sonra Adrian deveye binip kısa bir gezinti yaptı.